تبیان، دستیار زندگی

دغدغه‌های نمایش‌های آیینی سنتی به روایت کارگردان

کارگردان نمایش آیینی «خون سل» ضمن توضیح درباره این نمایش، از دغدغه‌های نمایش‌های آیینی سنتی سخن گفت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نمایش های آیینی سنتی

در نوزدهمین جشنواره آیینی سنتی نمایش «خون سل» به کارگردانی حسنا قبادی در بخش آیین‌ها و بازی‌ها حضور دارد.
حسنا قبادی ، درباره این نمایش گفت: «خون سل» درباره آیینی به نام «چمری» در قوم کرد است. بعضی از خانواده‌ها همچنان این آیین را انجام می‌دهند. این آیین چمری نوعی غم‌نوازی است که وقتی خانواده‌ای شخص عزیزی را از دست می‌دهند، این آیین را انجام می‌دهند.

این هنرمند درباره نقش جشنواره آیینی سنتی در حفظ آیین‌ها و سنت‌های کشور بیان کرد: این جشنواره بخش‌های مختلف و زیادی دارد و از شهرهای گوناگون کشور در آن شرکت می‌کنند. همین اتفاق موجب یادآوری و معرفی آیین‌ها و سنت‌های شهرها می‌شود.

او افزود: جشنواره آیینی سنتی می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای هنرمندانی که تئاتر کار می‌کنند تا درباره آیین‌های شهر خود تحقیق و آن را در قالب نمایش معرفی کنند.

قبادی که از شهر ایلام در این جشنواره شرکت کرده، درباره وضعیت نمایش‌های آیینی سنتی در شهر خودش بیان کرد: در شهر من مردم و به خصوص هنرمندان با آیین‌ها و سنت‌هایی که وجود داشته بیگانه شده‌اند و نمایش آیینی سنتی در این شهر اجرا نمی‌شود. من به این نمایش‌ها علاقه دارم و پیگیر اجرای آن هستم اما حمایتی وجود ندارد. همین الان هم که در جشنواره پذیرفته شدم، هیچکس از کارم خبر نمی‌گیرد.

او با تاکید بر اینکه "دلیل اصلی کمرنگ شدن نمایش‌های آیینی سنتی، بیگانگی مردم با آیین‌هاست" افزود: اگر از این نمایش‌ها حمایت شود و بستری برای اجرای آن‌ها به وجود آید، شاید مردم از این نوع نمایش نسبت به نمایش‌هایی که این روزها اجرا می‌شوند، بیشتر استقبال کنند. زیبایی‌های بصری و موسیقیایی در نمایش‌های سنتی مردم را به خود جذب می‌کند.

این کارگردان در پایان گفت: من در این دوره از جشنواره آیینی سنتی شرکت کردم تا با آیین‌های شهرهای دیگر آشنا شوم و آیین «چمری» را معرفی کنم، چراکه در شهر من موقعیت اجرا نیست و تعداد افرادی که در این نوع نمایش‌ها همکاری می‌کنند، کم است.
 منبع: ایسنا
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .